>
> src="http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/978882533/?label=2SPICMvW2gIQ5Z_i0gM&guid=ON&script=0"/> >
>
Címlap Kérdések

Blog értesítő


Gyakran Ismételt Kérdések PDF Nyomtatás E-mail


Milyen érzés csontrezgéses fejhallgatót használni?

Egyik kedves ügyfelünk megfogalmazása szerint "Olyan, mintha a hang a fejemben születne. A zene nem jön valahonnan, hanem ott keletkezik, valahol bent." (P.K.)

Vajon én is éreztem már ilyet? Rezegtek már a csontjaim?

Ha ettél már ropogós pirítóst, akkor biztosan. A rágás közben hallható hangok nagy részét csak Te észlelted, a körülötted lévők nem, mivel a pirítós ropogtatását is csontrezgéses halláson át érzékeljük. A saját hangunk egy részét is csontrezgéses úton halljuk. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy amikor hangszóróból hallgatjuk vissza a felvett beszédünket, az olyan, mintha egy idegent hallanánk.

Épp nincs nálam pirítós, más módszerrel nem lehet kipróbálni ezt a dolgot?

De igen. Ujjaid végével ütögesd meg a homlokodat! Hallod a tompa kopogást? Akkor ismételd meg az ütögetést ugyanakkora erővel valaki másnak a homlokán. Most is hallod a hangokat? Vélhetően nem, mivel a csontrezgéses hallás mindenkinek csak a saját fején belül működik. Kérdezd meg a kísérletező társadat, hogy ő mennyit érzékelt az általad némának hallott kopácsolásból!


Csak a fülek előtti részen működik a csontrezgéses hallás?

Nem. A fejed számos pontjára teheted a fejhallgató hangszóróit, úgy is hallani fogod a lejátszott hangokat. Mi a következő területeket próbáltuk: homlok, orrnyereg, állkapocs. Ha ismersz még jól működő területet, ragadj billentyűzetet, és írd meg nekünk! Köszönjük. : )


Ha a fülemre teszem a csontrezgéses fejhallgatót, akkor is hallani fogom a zenét?

Igen, hiszen a csontrezgéses fejhallgató is rezeg, mint a hagyományos társai, csak lényegesen nagyobb energiával.

Ha a füleimmel is hallom az Audio Bone fejhallgatót, akkor mitől olyan különleges?

Az igaz, hogy a csontrezgéses fejhallgatók fülön át is hallhatóak, ám ennek fordítottja nem mondható el. Egy hagyományos fejhallgató hangját nem hallod a füleid nélkül, ezért érdemes inkább csontrezgéses fejhallgatót használni.

Miért kapott kitüntetést az Audio Bone Aqua a 2009-es (CES) Consumer Electronic Show-n?

Azért, mert egy bonyolult műszaki problémát oldottak meg a feltalálói. Ugyanis nagy amplitúdójú, magas frekvenciájú rezgéseket kellett a bőrön át a csontoklnak átadni, és ez nem volt hétköznapi feladat.

Én nem jártam a Műegyetemre, elmesélnétek érthetőbben?

A dobhártyád egy vékony hártya. Olyan, mint egy szappanbuborék. Ha ráfújsz egy buborékra az egyik oldalról, a rezgés végig terjed a buborékon, és az egész buborék remegni fog. Így működik a hagyományos, fülön át történő hallás is. A dobhártyádnak épp elég egy enyhe fuvallat, hogy rezegni kezdjen, majd e rezgéseket hangként továbbítsa Hozzád.

A csontok esetében egészen más a helyzet. Szinte ütögetni kell a csontokat, hogy tovább terjedjenek rajtuk a rezgéshullámok. Az Audio Bone csontrezgéses fejhallgatók puha gumikalapácsként, villámgyorsan püfölik a bőrödön át a csontokat, hogy egészen a fejed belsejéig terjedjen a rezgés. Odabent a csiga dolgozza fel a rezgést, és varázsolja hallható élménnyé a rezgéshullámokat.

Kik találták fel az Audio Bone Csontrezgéses fejhallgatókat?

Japán feltalálók, akik a Goldendance Ltd. laboratóriumaiban dolgoznak.

Milyen a csontrezgéses fejhallgatók hangminősége?

Tudnod kell, hogy a legtöbb csont olyan, mint egy szivacs. Ebből kifolyólag a szélsőségesen magas és a szélsőségesen mély hangokat a csontok kevéssé engedik át, viszont a köztük lévő, széles frekvencia tartományban kiváló minőséget nyújtanak.

Tényleg vízálló az Audio Bone Aqua?

Tényleg. Csak arra figyelj, hogy a csatlakozóját a vízálló tokon belül csatlakoztasd a lejátszóhoz!

Árultok vízálló tokot?

Egyelőre nem, mivel minden lejátszóhoz más és más típusú tok szükséges.

Kényelmesek a csontrezgéses fejhallgatók?

Vettél mostanában új ruhát? Amikor először felvetted, bizonyára Te is úgy érezted, hogy ez valami szokatlan, és mindenki Téged néz. Ilyen érzést nyújt egy csontrezgéses fejhallgató is. Pár napig szokni kell, hogy aztán hosszú éveken át élvezhesd, hogy nincsen semmi a füleden vagy a füledben, és mégis azt hallgathatsz, amit csak szeretnél.

Milyen hatással van az egészségre egy ilyen fejhallgató?

Kevéssé fogja károsítani a hallásodat, mint egy hagyományos fülhallgató, mivel a hang nagy része a külső és középfül érintése nélkül jut el a belsőfülhöz. A belsőfület már ugyanazok a hatások érik, mintha a dobhártyán keresztül érkezett volna oda a hang, vagyis a túlzott hangerő csontrezgéses fejhallgatóval is károsíthatja a belsőfület. (De csak a belsőfület!)

Miért érdemes erősítőt vennem a csontrezgéses fejhallgatómhoz?

A Európai Unió és más országok (pl. Ausztrália) által 2008-ban végzett fülészeti felmérés olyan lesújtó képet mutatott, hogy az egészség védelme érdekében az illetékesek azt javasolták a gyártóknak, hogy EU területén belül értékesítendő lejátszók által kibocsátható hangerőt korlátozzák egy elfogadható szintre. A legtöbb, ma kapható hordozható lejátszó megfelel az EU-s ajánlásoknak. Viszont a csontjaid nagyobb energiát igényelnek az EU-s szintnél, mivel a csontrezgéses hallásnál a középfül kimarad a játékból, pedig egyébként az felelne a hang felerősítéséért. A középfület mintegy pótolva, valahogyan a kívánt szintre kell hozni a hangerőt, ezt a feladatot látják el a fejhallgató erősítők.

 

Miféle EU-s korlátozásról beszéltek?

Kattints ide a részletekért! (A cikk egy új ablakban jelenik meg.)

Mit szólnak a fülész orvosok a csontrezgéses halláshoz?

Ők a hallássérült emberek hallásának visszaadásához segítségül hívják a csontrezgéses hallókészüléket. Ez a megoldás az úgynevezett vezetéses hallászavarnál jöhet szóba, amikor a belsőfül ép, és csupán a középfül vagy a külsőfül károsodott.

Ez nem csak valamilyen távoli varázslat?

Nem, már Magyarországon, a szegedi klinikán is végeztek csontrezgésen alapuló hallásjavító beavatkozást.

Ti is csontrezgéses fejhallgatót használtok?

Igen, határozottan. És mióta így teszünk, azóta a legszürkébb hétköznapjaink is színesebbek, mégsem kell lemondanunk a biztonságról, amit a környezet folyamatos érzékelése nyújt.--> Próbáld ki Te is! Kattints! <--

 

 

Kosár

Kosaradban van:

0 tétel
audio-bone-szallitasi-dija